Ons team

OAN (Ongevallen Analyse Nederland) bestaat sinds november 2002. Het betreft een ingenieursbureau met HTS-Autotechniek afgestudeerden die zich bezig houden met de analyse van verkeersongevallen. Per 1 januari 2017 wordt OAN geleid door onderstaande personen.

 

ing. J.J.A. (Jeroen) Fitters

De heer ing. J.J.A. (Jeroen) Fitters is oprichter van OAN. Hij heeft, na enkele jaren als verkeersongevallenanalist werkzaam te zijn geweest bij het voormalig Gerechtelijk Laboratorium en Schadeburo O&O, sinds 2002 in het vakgebied verkeersongevallenanalyse ervaring opgedaan als zelfstandige en eigenaar van OAN. Naast de analyse van verkeersongevallen in het algemeen specialiseert hij zich in voertuigtechnisch onderzoek (waaronder EDR/CDR en het uitlezen van voertuigelektronica) en het verrichten van snelheids- en vermijdbaarheidsanalyses. Tevens is hij gastdocent en examinator bij de Politieacademie te Apeldoorn en bestuurslid van EVU Nederland.

 

ing. B. (Bas) Wartenbergh

De heer ing. B. (Bas) Wartenbergh was voorheen bijna vier jaar werkzaam als ongevallenanalist bij het Duitse ingenieursbureau Schimmelpfennig + Becke. Hierna en sinds 1 augustus 2003 zet hij zich in voor OAN, en vanaf 2005 als mede-eigenaar. Naast de analyse van verkeersongevallen in het algemeen specialiseert hij zich in het beoordelen (in de vorm van een quickscan/dossierbeoordeling) en analyseren van de impact van een aanrijding (delta v onderzoek), letselschades en 2D/3D simulaties van aanrijdingen. Hij is daarnaast actief lid van EVU Nederland.

 

ing. M.L.M. (Melanie) Zegers

Vanaf 1 januari 2017 maakt mevrouw ing. M.L.M. (Melanie) Zegers deel uit van OAN. Zij heeft bijna tien jaar ervaring opgedaan in het vakgebied verkeersongevallenanalyse tijdens haar werkzaamheden bij DEKRA Automotive. Naast de analyse van verkeersongevallen in het algemeen specialiseert zij zich in het beoordelen (in de vorm van een quickscan/dossierbeoordeling) en analyseren van aanrijdingen waarbij mogelijk sprake is van frauduleus handelen, waaronder ook AVP- schades en Waarborgfondsschades. Zij is daarnaast actief lid van EVU Nederland.

 

ing. E.J.G. (Ewoud) Wisse

Vanaf 1 januari 2017 maakt de heer ing. E.J.G. (Ewoud) Wisse deel uit van OAN. Hij heeft bijna tien jaar ervaring opgedaan in het vakgebied verkeersongevallenanalyse tijdens zijn werkzaamheden bij de VOA van de toenmalige politieregio Haaglanden en het NFI. Bij deze laatste is hij nog altijd parttime werkzaam, waarnaast hij zich parttime zal inzetten bij OAN in uitsluitend civielrechtelijke verkeerszaken (welke géén verband houden met zijn werkzaamheden bij het NFI). Naast de analyse van verkeersongevallen in het algemeen specialiseert hij zich in voertuigtechnisch onderzoek (waaronder EDR/CDR en het uitlezen van voertuigelektronica) en de analyse van tweewieleraanrijdingen. Tevens is hij gastdocent en examinator bij de Politieacademie te Apeldoorn en actief lid van EVU Nederland.

 

Onze werkzaamheden worden ondersteund door mevrouw M.J. (Mireille) Spijker die de administratieve taken op zich neemt.